Hozzávalók:
-
1 liter tej
-
5 db tojás
-
1 kg gyümölcslé
-
0,5 kg marhamáj
-
0,5 kg friss garnéla
-
1 kg tintahal
-
1 kg sovány halhús
-
4 db szupradin kapszula (multi- vagy polivitamin)
-
420 g étkezési zselatin
-
3 teáskanál őrölt tengeri alga
-
2 liter víz
Elkészítés:
A halat, a garnélát, és a növényeket sűrű pürévé turmixoljuk.
A zselatint először kevés vízzel lekeverjük, 1-2 óráig duzzadni hagyjuk, utána egy kis vízzel 70-80 fokon feloldjuk, majd kevergetés mellett a sűrű pürét hozzá adagoljuk, végül az egészet langyosra hűtjük.
Csak ezután adjuk hozzá az ásványi anyag/vitamin keveréket (pl. Vitakalk), és a 15-20 csepp vitamint, amit gyógyszertárban szerezhetünk be (pl. Jolovit).
Alaposan keverjük össze, majd öntsük ki 4-5 cm magas tálkába, és szobahőmérsékleten 1 napig hagyjuk állni.
Másnap pedig tegyük be a sima hűtőbe 1-2 órára állni, majd vágjuk fel tetszés szerinti adagokra, és végül fagyasszuk le.
|